Grupă FAO 370 Turda este un hibrid de porumb românesc, semitimpuriu, ce se remarcă prin rezistență la secetă și arșiță, frângere și cădere, dar și prin toleranță la boli și dăunatori.
Caracteristici:
Hibrid triliniar, semitimpuriu;
Perioadă de vegetație: 110-115 zile;
Planta are talie înaltă și dezvoltă 13-15 frunze cu port semierect;
Știuletele este mare, are formă conică și este bine acoperit cu boabe;
Bobul este dentat, semisticlos, de culoare galbenă;
MMB: 380 g;
Procentul de boabe/știulete: 79-82 %;
Conținut bogat în amidon: 70-71 %;
Potențial de producție: 10 000 – 12 800 kg/ha;
Avantaje:
Rezistență bună la temperaturile scăzute din prima parte a perioadei de vegetație;
Rezistent la cădere și frângere;
Tolerează bine seceta si arșița;
Rezistent la boli si dăunatori.
Recomandari:
Se recomanda a se cultiva in zona I si a II-a de favorabilitate din Transilvania, Moldova si vestul tarii;