Substanță activă: 400 g/kg Cupru, sub formă de sulfat de cupru bazic
AMBALAJ: 1 KG
Novicure este un produs fungicid și bactericid ce conține 400 g/kg Cupru, sub formă de sulfat de cupru bazic. Se poate utiliza și pentru culturile ecologice și are o capacitate de protecție ridicată pentru vița de vie, pomi fructiferi, cartof, legume și plante ornamentale.
Beneficii:
Acțiune:
Formularea sub formă de granule dispersabile în apă (WG) și ingredientul activ asigură o acțiune fungicidă și bactericidă deosebită, precum și o bună rezistență la spălare.
Formularea substanței active sub formă de sulfat de cupru tribazic permite o eliberare imediată a 75% din ioni. Restul de 25% din ionii de cupru sun eliberați treptat. În acest mod se evită orice posibilitate de apariție a fitotoxicității, mai ales în cazul primăverilor ploioase și reci.
Boli combătite:
Produsul Novicure® poate combate un spectru foarte larg de boli precum: mana, antracnoza, rapănul, alternarioza, putregaiuri, necroza bacteriană, arsura bacteriană, pătarea veziculară, bacteriană, pustulară sau unghiulară, bacterioza, citosporioza, micoza sau bășicarea frunzelor.
Doze și spectru de combatere:
Viță de vie: 1,4 – 4,0 kg/ha- Mană, antracnoză, necroză bacteriană
Pomi fructiferi (specii semințoase): 3,5-6,0 kg/ha (tratament de la căderea frunzelor până la apariția mugurilor) sau 0,75-1,25 kg/ha (tratament în vegetație)- Rapăn, cancerul deschis al pomilor, arsura bacteriană
Pomi fructiferi (specii sâmburoase): 6,0 kg/ha (tratament la căderea frunzelor și la sfârșitul iernii) sau 1,25-1,5 kg/ha (tratament la apariția mugurilor – faza de buton roz)- Gomoză (ciuruirea frunzelor), bășicarea frunzelor, arsura bacteriană, putregai
Nuc, alun: 1,6 – 2,4 kg/ha (tratamente înainte și după înflorire)- Arsura bacteriană, citosporioză
Tomate: 1,6 – 2,4 kg/ha- Mană, alternarioză, putregaiul rădăcinilor, pătarea veziculară, pătarea bacteriană
Cartof: 1,6 – 2,4 kg/ha- Mană, alternarioză, putregaiul rădăcinilor
Cucurbitacee (pepene galben, pepene verde, dovleac, dovlecel, castravete): 1,4 - 1,8 kg/ha- Mană, pătarea unghiulară, alternarioză, putregaiul rădăcinilor și fructelor
Anghinare: 14 - 1,8 kg/ha- Mană, pătare unghiulară, pătare bacteriană
Crucifere (conopidă, broccoli, varză creață, varză albă, varză roșie, varză de căpățână, varză chinezească, varză de Bruxelles, gulii, varză neagră): 14 - 1,8 kg/ha- Mană, pătare unghiulară, pătare bacteriană
Ceapă, usturoi, praz, hașmă: 1,4-1,8 kg/ha- Mană, pătare pustulară
Vinete: 1,4-1,8 kg/ha- Mană, alternarioză, antracnoză, pătare bacteriană, pătare pustulară
Salată (cicoare, andive, salată, ridiche, rucola, nap suedez, andive tip salată, fetică): 1,4-1,8 kg/ha- Mană, bacterioză, putregai, pătare unghiulară, pătare bacteriană
Alte legume cu frunze (busuioc, sfeclă elvețiană, cardon, arpagic, fenicul, pătrunjel, țelină, spanac): 1,4-1,8 kg/ha- Pătare unghiulară, pătare bacteriană, mană
Rădăcinoase: 1,4-1,8 kg/ha- Alternarioză, mană, cercosporioză
Leguminoase: 1,4-1,8 kg/ha- Pătare bacteriană, pătare pustulară
Căpșuni: 1,5 – 2,0 kg/ha- Pătare roșie, arsură bacteriană
Culturi floricole și ornamentale: 2,5 - 4,0 kg/ha- Mană, rapăn, citosporioză, micoză, bășicarea frunzelor
Omologat pentru culturile: spanac, varză albă, alun, busuioc, castraveți, pomi fructiveri, nuc, varză creață, varză roșie, varză de căpățână, varză chinezească, varză neagră, hașmă, sfeclă elvețiană, cardon, cartof, broccoli, dovleac, dovlecel, varză de Bruxelles, pepene, tomate, gulii, fenicul, ceapă, arpagic, usturoi, vinete, viță de vie, conopidă, căpșuni, țelină, praz, pătrunjel