Substanță activă: Ditianon 125 g/l + Fosfonați de potasiu 561 g/l
Doze și spectru de combatere:
Pomi fructiferi (măr, păr)
SPECTRUL COMBATERII: Venturia spp.-Rapănul
DOZA: 2,5 l/ha Se aplică de la stadiul de înmugurire până la începutul coacerii fructelor (BBCH 53-81)
Viță de vie (struguri de vin)
SPECTRUL COMBATERII: Plasmopara viticola –Mana viței de vie
DOZA: 3 –4 l/ha Se aplică de la stadiul de inflorescențe clar vizibile și până când boabele au culoarea specifică soiului (BBCH 53-83)
Fungicid Delan Pro poate fi aplicat la plantațiile de pomi fructiferi (măr și păr) și viță de vie astfel:
-Pomi fructiferi (măr și păr) - pentru combaterea rapănului pe perioada de vegetație cuprinsă între BBCH 53 –81, respectiv de la faza de înmugurire: frunzele verzi care învelesc mănunchiul de petale care devin vizibile până la faza de început al coacerii fructelor: apariția nuanței deschise a culorii de bază specifice soiurilor. Numărul maxim de tratamente pe an: 6 tratamente. Intervalul de timp între aplicări: 5-10 zile.
-Viță de vie – produsul poate fi aplicat maxim 4 tratamente pe an, la un interval de 10 zile între tratamente, pe perioada de vegetație BBCH 53 –83 respectiv de la stadiul de inflorescențe clar vizibile și până la momentul în care boabele dezvoltă culoarea specifică.
Pregătirea soluţiei: Se umple rezervorul maşinii de tratat până la jumătate, se adaugă cantitatea adecvată de produs și apoi se completează cu restul de apă. Se va agita bine soluția de stropit în timpul umplerii şi aplicării.
Tehnica de aplicare: Se pot folosi echipamente terestre pentru aplicarea în plantaţii pomicole și viticole a fungicidelor, utilizate în mod obişnuit la culturile sus menţionate. Se vor utiliza duze specifice aplicării fungicidelor. Volumul de soluţie utilizat este în funcţie de cultură și de echipamentul folosit. Se recomandă utilizarea volumului de soluţie cuprins între 500-1500 l/ha pentru pomi fructiferi și 200-1000 l/ha pentru viță de vie.
Notă: Utilizarea produsului poate conduce la fermentare spontană sau întârzieri ale fermentării.
Omologat pentru culturile: măr, viță de vie, păr