Substanță activă: 500 g/l dimetaclor
AMBALAJ: 5 L
Rapiță:
Buruieni cu frunza lată: Ştir (Amaranthus spp.), Ciumăfaie (Datura stramonium), Urzica moartă (Laminum purpureum), Muşetel sălbatic (Matricaria spp.), Zămoşita (Solanum spp.), Rocoină (Stellaria media), Doritoare (Veronica spp.), Teişor (Abutilon Theophrastii), Ambrasia sp., Atriplex patula, Loboda sălbatică (Chenopodium album), Busuioc sălbatic (Galinsoga parviflora), Papaver rhoeas, Viola arvensis
Doza recomandată: 2 l/ha (în funcţie de tipul de sol) preemergent (în timpul sau imediat după semănat, dar înainte de răsărirea buruienilor sau a culturii)
Nr. maxim de aplicări: 1
Se introduce cantitatea măsurată de produs în rezervorul pe jumătate plin cu apă. Se completează cu restul de apă. În timpul amestecării şi aplicării, se menţine sistemul de agitare pornit pentru a menţine emulsia uniformă.
Erbicid Teridox poate fi amestecat cu alte erbicide. Înainte de folosire consultaţi tabelele de compatibilităţi şi efectuaţi un test pe cultura respectivă. Nu se aplică fertilizanţi lichizi la sol toamna. Aplicarea fertilizanţilor se realizează pe masa vegetativă.
Familie chimică: Cloracetamide
Cultură: rapita
Formulare: EC – concentrat emulsionabil
Clasificare: PERICOL
Fraze de pericol: H304, H315, H317, H410, EUH066, EUH401
Fraze de precauție: P102: A nu se lăsa la îndemâna copiilor. P261: Evitaţi să inspiraţi praful/fumul/ gazul/ceaţa/ vaporii/spray-ul. P280: Purtaţi mănuşi de protecţie/îmbrăcăminte de protecţie. P301+P310: ÎN CAZ DE ÎNGHIŢIRE sunaţi imediat la un CENTRU DE INFORMARE TOXICOLOGICĂ sau un medic. P302+P352: IN CAZ DE CONTACT CU PIELEA spălaţi cu multă apă şi săpun. P331: Nu provocaţi voma. P391: Colectaţi scurgerile de produs. P501: Aruncaţi conţinutul/recipientul la o unitate autorizată pentru colectarea deşeurilor.
Măsuri de igienă și protecție a muncii: În timpul lucrului se poartă obligatoriu mănuşi de protecţie, echipament de protecţie, nu se bea, nu se mănâncă şi nu se fumează. După terminarea lucrului se spală bine mâinile şi faţa cu multă apă şi săpun fără a se freca. Trebuie utilizate mănuşi rezistente la compuşi chimici. Mănuşile trebuie să aibă o perioadă de protecţie minimă care trebuie să fie cel puţin egală cu durata expunerii. Perioada de protecţie asigurată de către mănuşi depinde de grosimea acestora, de materialul din care sunt confecţionate şi de producător. Mănuşile trebuie aruncate şi înlocuite cu mănuşi noi la orice semn de degradare sau de penetrare chimică. Materialul adecvat - cauciuc nitrilic. Spălaţi-vă cu apă şi săpun după ce îndepărtaţi echipamentul de protecţie. Decontaminaţi echipamentul de protecţie înainte de reutilizare sau utilizaţi echipament de unică folosinţă (combinezoane, sorţuri, mâneci/manşoane, cizme,etc.). Purtaţi, după caz: costum de protecţie impermeabil.
Alte restricții de utilizare: A nu se contamina apa, alimentele, furajele, seminţele şi ambalajele acestora. A nu se împrăştia produsul în aproprierea surselor de apă sau pe alte culturi decât pe cea recomandată. Pentru evitarea contaminării apei produsul trebuie aplicat la o distanţă de 15 m de suprafeţele acvatice.
Omologat pentru culturile: rapiță