Substanță activă: Azot total (N) - 8% Azot nitric(N-NO3 ) - 7.9% Azot amoniacal(N-NH4 ) - 0.1% Oxid de Calciu(CaO) - 15%
AMBALAJ: 10 L
Îngrășământ CalcioPic: SUBSTANȚĂ ACTIVĂ: Azot total (N) - 8% Azot nitric(N-NO3 ) - 7.9% Azot amoniacal(N-NH4 ) - 0.1% Oxid de Calciu(CaO) - 15%
Calciul este un element esenţial în creșterea plantelor. Este prezent în lamela mediană celulară și exercită funcţia de echilibrare a conţinutului de acizi organici. Condiţiile climatice nefavorabile influenţează negativ absorbţia Ca, ceea ce poate conduce la carenţe și/ sau simptome patogene evidente. Carenţa de calciu se manifestă astfel:
Îngrășământ CalcioPic, absorbţia calciului are loc pasiv prin fluxul de transpiraţie și este esenţial să se realizeze pe deplin acest proces în rădăcină atunci când plantele au nevoie de el cel mai mult.
CALCIOPIC are un conţinut echilibrat de calciu și azot, stimulează o dezvoltare vegetativă, stimulează creșterea și obţinerea de producţii ridicate calitativ si cantitativ. Îmbunătăţirea calităţii fructelor previne apariţia bolilor fiziologice: deshidratarea prematură, bitter-pit-ul, prăbușirea pulpei.
Astfel, aplicarea de Îngrășământ CalcioPic are ca efect îmbunătăţirea perioadei de păstrare în depozit a fructelor și legumelor cât și a florilor tăiate. De asemenea, este recomandat atunci când se dorește a se obţine o creștere rapidă a părţilor verzi ale plantei (frunze, muguri, fructe), cu rezistenţa la atacul patogenilor și paraziţilor.
Omologat pentru culturile: cartofi, ardei, castraveți, căpșun, pepeni, tomate, varză, pomi, viță de vie, salată