Nufarm
Clinic Xpert
Nufarm
Producător: Nufarm
Cod produs: Clinic Xpert
Disponibilitate: Stoc epuizat

Substanță activă
360 g/l glifosat acid din sare de izopropilamina
LEI 39.00 39,00 LEI
Fără TVA: 35,78 LEI

Opţiuni disponibile


STOC EPUIZAT
Icon Ai o întrebare despre produs ?
Fișă tehnologică produs


PROPRIETĂȚI FIZICO-CHIMICE

Erbicid Clinic Xpert se prezintă sub formă concentrat solubil (SL), omogen, mobil, de culoare portocalie - maronie, fără miros, ce conţine 360 g/l glifosat acid din sare de izopropilamină.


MOD DE ACȚIUNE

Erbicid Clinic Xpert este un erbicid total, neselectiv, cu acțiune sistemică ce controlează toate speciile de buruieni anuale şi perene apărute înainte de însămânțare, plantare sau recoltare. Absorbit prin frunze și transmis cu rapiditate (în câteva ore) în toate organele plantei, inclusiv în rădăcini, stoloni și rizomi, Erbicid Clinic Xpert distruge în totalitate părțile aeriene și subterane ale buruienilor vizate.

INSTRUCȚIUNI DE FOLOSIREMOMENTUL APLICĂRII

Erbicidul Clinic Xpert, fiind un erbicid neselectiv, se aplică în vegetatie, când buruienile anuale  sunt răsărite în proporţie de peste 70% şi sunt în stadiul de dezvoltare (frunza de cel puțin 5 cm în cazul buruienilor monocotiledonate și 2 frunze adevărate expandate în cazul buruienilor dico-tiledonate). Buruienile dicotiledonate perene sunt mult mai sensibile la aplicarea tratamentului cu Clinic Xpert dacă acestea sunt în faza de creștere activă.

După aplicarea tratamentului trebuie să treacă o perioadă de minimum 6 ore (preferabil 24 de ore) fără precipitaţii sau irigaţii.Primele simptome (îngălbenire şi înroşire) apar după 5-7 zile, iar după 14-17 zile frunzele şi lăstarii se necrozează. Efectul maxim (uscarea totală a plantei) se înregistrează după 20-25 de zile de tratament.

În sol, erbicidul se biodegradează într-un timp foarte scurt, ceea ce determină lipsa efectului remanent pentru culturile postmergătoare.Stabilirea dozei optime la hectar se face în functie de spectrul şi dominanţa buruienilor, talia bu-ruienilor, condiţiile climatice existente înainte şi după tratament.La temperaturi şi umiditate relativă a aerului mai ridicate, efectul de combatere este mai rapid, spre deosebire de condiţiile de secetă şi umiditate scăzute, când efectul asupra buruienilor este mai redus.

În situaţii in care buruienile sunt stresate termic sau hidric sau acestea sunt în stadiu mai avansat de dezvoltare, erbicidul se aplică asociat cu un adjuvant. Se va evita driftul la aplicarea tratamentului pentru protejarea culturilor învecinate.Pentru combaterea buruienilor monocotiledonate şi dicotiledonate anuale, acestea trebuie să aibă cca. 5 cm sau 2 frunze adevărate bine dezvoltate.

Aplicarea pe mirişti.

După recoltare, se eliberează terenul de resturi vegetale, iar când buruienile au ajuns la înălţimea de 15 – 25 cm se va aplica tratamentul cu Erbicid Clinic Xpert. 


IMPORTANT!

Erbicid Clinic Xpert nu se va aplica pe timp de vânt, deoarece soluţia poate ajunge pe culturile învecinate sau pe plantele de cultură, distrugându-le.

• Nu amestecaţi, aplicaţi sau păstraţi produsul în containere galvanizate sau din oţel.

• Nu lăsaţi soluţia în rezervor pentru o perioadă lungă de timp şi asiguraţi-vă că rezervorul este   prevăzut cu agitator.

• După aplicarea tratamentului trebuie să treacă o perioadă de minim 6 ore   (preferabil 24 de ore) fără precipitaţii sau irigaţii.

• Eficienţa produsului scade în situaţia aplicării pe buruieni intrate într-un   proces de uscare fiziologică sau în condiţii de secetă, temperaturi   ridicate, terenuri inundate.

Fișă tehnologică produs
Substanță activă 360 g/l glifosat acid din sare de izopropilamina

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie