AMBALAJ: 100 ML
AFY-KILL este un extract biodinamic de ultimă generație, destinat combaterii naturale a afidelor din culturile legumicole, floricole și pomicole. Extractul acționează prin descurajarea instalării și dezvoltării coloniilor de afide, fără a afecta insectele benefice sau echilibrul biologic al solului.
AFY-KILL este perfect pentru micii grădinari, horticultori și fermieri care aleg o abordare sustenabilă, fără reziduuri chimice. Formula sa naturală, bazată pe plante, se descompune rapid și nu lasă urme toxice pe legume sau fructe.
Mod de utilizare:
1. Agită bine flaconul înainte de aplicare.
2. Se diluează 10-15 ml în 1 litru de apă.
3. Se pulverizează uniform pe plantele afectate, inclusiv pe fața inferioară a frunzelor.Avantaje:
- Combatere eficientă a afidelor
- 100% natural, fără reziduuri
- Nu afectează albinele sau fauna utilă
- Compatibil cu agricultura ecologică
AFY-KILL este un produs biodinamic obținut prin fermentarea la rece a materiei organice (non-gmo). Produsul are în compoziția sa microorganisme care s-au dovedit a fi de un real ajutor în controlul afidelor din toate tipurile de culturi vegetale. Bazat pe principii de obținere biodinamice (exclusiv fermentare la rece, fără produse de sinteză adăugate sau folosite în procesul de fabricație), AFY-KILL realizează un control de maximă acuratețe asupra tuturor tipurilor de afide, acționând asupra sistemului neuro-motor și inhibând hormonul de hrănire al acestora, moartea insectelor survenind la mai putin de 48 de ore de la contactul cu solutia. AFY-KILL conține două clase de microorganisme (prezente în produs ca rezultat a procesului de fermenetație naturală), și anume: Lysinibacillus Sphaericus și Bacillus Thuringiensis, care acționează cu succes împotriva tuturor insectelor din ordinul Hemiptera (afide - insecte care sug), imediat după aplicare.
MOD DE ACȚIUNE:
Bacillus thuringiensis care produce proteine de tip cristal care sunt toxice pentru unele insecte (imature-larve) când se hrănesc. În intestinul lor toxinele sunt activate, degradează intestinul și insectele mor datorită infecțiilor și înfometării. Moartea survine în câteva ore până la zile. Lysinibacillus sphaericus poate forma endospori rezistenți, toleranți la temperaturi ridicate, substanțe chimice și lumină ultravioletă și pot rămâne viabili pentru perioade lungi de timp. Produse o toxină binară (Bin) care acționează după ingestie și, după procesarea în intestinul mediu și legarea de receptori specifici, provoacă efecte citopatologice și duce la moartea larvelor dăunătorilor. Produsul este folosit pentru combaterea afidelor la plantele din grădini și apartamente.
CONȚINUT:
Microorganisme NON-GMO, rezultate ca urmare a procesului natural de fermentație a materiei organice:
1 x 10^8 cfu / ml Lysinibacillus Sphaericus
1 x 10^8 cfu / ml Bacillus Thuringiensis
RECOMANDARI DE APLICARE: Foliar: 100ml AFY-KILL in 10L apa / 100 metri patrati
MĂSURI DE IGIENĂ ȘI PROTECȚIA MUNCII
A se evita contactul cu pielea, ochii şi îmbrăcămintea. Purtați mănuși de protecție, îmbrăcăminte de protecție și echipament de protecție a ochilor. Păstraţi separat îmbrăcămintea de lucru. Aerisire și ventilare suficientă a locului de muncă și de depozitare. Nu mâncaţi, nu beţi şi nu fumaţi în timpul folosirii.
MĂSURI DE PRIM AJUTOR
Păstrați recipientul produsului, eticheta sau fișa cu date de securitate, pentru cazul în care consultați un medic.
- după inhalare: aer proaspăt
- după contactul cu pielea: se va spăla imediat cu multă apă și săpun
- după contactul cu ochii: spălaţi ochii afectaţi, cu pleoapele deschise
- după ingerare: se va clăti foarte bine gura și se vor bea 1-2 pahare de apă cu înghițituri mici.
Indicații pentru medic: nu se cunoaște un antidot specific. Se va trata simptomatic.
CONDIȚII DE DEPOZITARE ȘI TRANSPORT
Temperatura de depozitare 5 – 25 grade Celsius. Caracteristicile produsului se pot modifica dacă este depozitat mai multă vreme la temperaturi mai înalte decât cele indicate. Pe timpul manipulării, transportului şi depozitării se vor lua măsurile de protecţie a muncii.
TERMEN DE VALABILITATE: doi ani de la data fabricaţiei.