Enartis
Antioxidant Citrosol rH
Enartis
Producător: Enartis
Cod produs: Antioxidant Citrosol rH
Disponibilitate: În Stoc

Substanță activă
Metabisulfit de potasiu 50% + Acid citric 23% + L-acid ascorbic 23% + acid metatartric 4%
LEI 41.00 41,00 LEI
Fără TVA: 34,45 LEI

Opţiuni disponibile


Cantitate

Icon Ai o întrebare despre produs ?
Fișă tehnologică produs


Antioxidan Citrosol rH este un antioxidant cu spectru larg de acțiune ce se prezintă sub formă de pudră albă omogeinizată cu aromă slabă de dioxid de sulf.

Citrosol rH este un antioxidant puternic cu compuși care acționează sinergic impotriva alterării vinului din ncauza contactului cu aerul sau pierderea de culoare. Acidul ascorbic reduce rapid oxigenul dizolvat în vin, iar combinat cu acidul citric previne formarea sărurilor complexe pe bază de fier care provoacă albirea sau precipitarea nedorită în vin. Dioxidul de sulf conținut în compoziție scade potențialul de oxido-reducere și are o acțiune reductoare de lungă durată. Aceste proprietăți permit ca Citrosol rH să păstreze culoarea, limpiditatea și buchetul vinurilor finite, chiar și în cazul păstrării de lungă durată a vinului.

Citrosol rH și sorbatul de potasiu este combinația ideală pentru efectul de stabilitate biologică a vinului.

Aplicație:

Citrosol rH este recomandat pentru tratarea tuturor tipurilor de vin, în special celor premium în care caracteristica fizico chimică al vinului finit nu trebuie sa fie afectată.

Citrosol rH este indispensabil în tratarea vinurilor cu nivel scăzut de aciditate și alcool.

Citrosol rH nu precipită și poate fi adăugat în vin ca un stabilizator final, după încheierea proceselor de vinificație și condiționare a vinului.

Dozaj:

De la 10 până la 20 gr/ 100 litri, pentru uz general

De la 20 până la 40 g/100 litri, pentru vinurile predispuse către alterarea fizico-chimică.

10 g/hl de Citrosol rH generează aproximativ 28mg/L de SO2.

Instrucțiuni de utilizare:

Dizolvați cantitatea de Citrosol rH în 10 părți de vin și adăugați direct în lichidul spre tratare amestecând continuu și evitând contactul cu aerul.

Metode de păstrare:

Ambalaj sigilat: Păstrați produsul în spații aerisite (temperatura sub 25 grade), spații uscate și bine ventilate.

Ambalaj deschis: Sigilați bine ambalajul și păstrați-l în spații aerisite (temperatura sub 25 grade), spații uscate și bine ventilate, ferindu-l de umiditate (produsul absoarbe usor umezeala). Ambalajul deschis necesită o utilizare cât mai curând posibil.

Produs aprobat pentru uz oenologic în corcondanță cu : EC 1493/99


Fișă tehnologică produs
Substanță activă Metabisulfit de potasiu 50% + Acid citric 23% + L-acid ascorbic 23% + acid metatartric 4%

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie