Adama
Erbicid Pyxides
Adama
Producător: Adama
Cod produs: Erbicid Pyxides
Disponibilitate: Out Of Stock

Substanță activă
Mesotrione 150 g/kg + Dicamba 312,5 g/kg + Nicosulfuron 100 g/kg
LEI 611.49 458,62 LEI 611,49 LEI
Fără TVA: 420,75 LEI

Opţiuni disponibile


STOC EPUIZAT
Icon Ai o întrebare despre produs ?
Omologat pentru culturile : porumb
Fișă tehnologică produs


Mod de acțiune și recomandări de aplicare

FORMULARE: WG (Granule dispersabile în apă)

MOD DE ACȚIUNE 

Erbicid complex format din 3 molecule consacrate și complementare folosite în combaterea buruienilor monocotiledonate și dicotiledonate anuale și perene din cultura porumbului. Pyxides are in componența sa nicosulfuron, dicamba și mesotrione.

Substanța activă mesotrione este absorbită în principal foliar, dar și prin rădăcini. Aceasta se translocă prin plantă atât prin xilem, cât și prin floem și este astfel distribuită în buruienile țintă.

Nicosulfuron are puternică acţiune erbicidă contra buruienilor monocotiledonate greu de combătut (în special costreiul din rizomi), în condiţii de selectivitate totală faţă de porumb. Nicosulfuron este rapid absorbit de buruieni mai ales prin frunze, dar şi prin rădăcini şi apoi se translocă atât ascendent cât şi descendent în curentul de sevă până la nivelul meristemelor (punctelor de creştere).

Dicamba acționează prin stimularea creșterii celulare anormale în celulele meristematice.  Buruiana este distrusă prin înfometare: are loc o incapacitate de a transloca energia necesară în floem. Dicamba este absorbit rapid de rădăcina plantelor și se translocă ușor în xylem și floem.

INSTRUCȚIUNI DE FOLOSIRE

Pyxides se aplică postemergent împotriva unui spectru larg de buruieni monocotiledonate și dicotiledonate anuale și perene din cultura porumbului. Cu o selectivitate ridicată, acesta poate fi aplicat din faza de 2 frunze (BBCH 12) până în faza de 9 frunze complet desfăcute (BBCH 19). În cazul infestărilor puternice cu buruieni perene se recomandă două aplicări, prima cu 0,4 kg/ha iar a doua cu 0,2 kg/ha în intervalul BBCH 12-19, cu o diferență de 7-14 zile între tratamente. Pentru o eficiență sporită se recomandă aplicarea împreună cu un adjuvant pe bază de ulei (Adigor). Doza folosită variază de la 0,4 kg/ha la 0,6 kg/ha în funcție de gradul de infestare cu buruieni.

SPECTRU DE COMBATERE

Buruieni dicotiledonate:
Foarte sensibile: Abuthilon theophrasti, Amaranthus retroflexus, Ambrosia artemisiifolia, Anthemis mixta, Atriplex hortensis, Atriplex patula, Chenopodium album, Chenopodium hybridum, Cricus species, Datura stramonium, Galinsoga parviflora, Hibiscus trionum, Mercurialis annua, Polygonum persicaria, Portulaca oleracea, Sinapis arvensis, Solanum nigrum, Sounchus arvensis, Stachys annua, Stellaria media, Viola arvensis, Xanthium spinosum, Xanthium strumarium.

Sensibile: Calystegia sepium, Ciursium arvense, Daucus carota, Fumaria officinalis, Geranium dissectum, Matricaria chamomilla, Polygonum convolvulus,  Rumex cispus, Thlaspi arvense.

Moderat sensibile: Convolvulus arvensis, Picris echioides, Polygonum aviculare.

Moderat tolerante: Galium aparine, Lathyrus tuberosus.

Rezistente: Artemis vulgaris

Buruieni monocotiledonate

Sensibile: Panicum miliaceum, Poa annua, Setaria pumila, Sorghum halepense

Moderat sensibile: Agropyron repens, Digitaria sanguinalis, Echinochloa crus-galli, Setaria viridis

Rezistente: Avena fatua

Pyxides WG este omologat la ur­mătoarele culturi:

PORUMB

Fișă tehnologică produs
Substanță activă Mesotrione 150 g/kg + Dicamba 312,5 g/kg + Nicosulfuron 100 g/kg

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie