Syngenta
Ortiva Top Producător: Syngenta
Cod produs: Ortiva Top
Disponibilitate: În Stoc

Substanță activă
200 g/l azoxistrobin, 125 g/l difenoconazol
LEI 12,00 LEI
Fără TVA: 11,01 LEI

Opţiuni disponibile




Cantitate

Icon Ai o întrebare despre produs ?
Fișă tehnologică produs


Caracteristici: 

Fungicid Ortiva Top acționează asupra unui spectru larg de boli, preventiv și curativ, prin activitate de contact, translaminara în plantă și sistemică, fiind recomandat să se utilizeze în culturile legumicole.


Substanță activă: 200 g/l Azoxistrobin, 125 g/l Difenoconazol.


Fungicid Ortiva Top Mod de acțiune: 

Azoxistrobin: 

-Acționează că inhibitor al respirației mitocondriale, blocând ciclul energetic al patogenului. 

-În principal, intervine în ciclul biologic al ciupercii, în timplul germinatiei șporilor și în timpul inițierii penetrarii în țesuturile plantei. 

-Activitate preventivă. 

-Preluare graduală și activitate sistemică locală în frunze.


Difenoconazol:  

-Blochează biosinteză steroizilor în membranele celulare ale fungilor. 

-Acțiune preventivă și curativă. 

-Acțiune sistemică locală și ușoară translocare acropetala.


Doze și spectru de combatere: 

Tomate, Vinete, Ardei: 

Boli Combătute: Putregaiul cenușiu, Mană, Pătarea cafenie, Alternarioza, Făinare - 1L/ha

Volum de apă: 500-1500 L/ha

Nr maxim de tratamente: 3

Interval între tratamente min. 7 zile

Timp de pauză până la recoltare: 7 zile

Fasole: 

Boli Combătute: Mană, Făinare- 1 L/ha

Volum de apă: 300-1200 L/ha

Nr maxim de tratamente: 2

Interval între tratamente min. 12 zile

Timp de pauză până la recoltare: 7 zile

Varză și Varză de Bruxelles: 

Boli Combătute: Mană, Făinare, Pătarea Albă, Alternarioză, Albumeală Cruciferelor, Putregaiul Negru, Putregaiul Alb- 1L/ha

Volum de apă: 200-600 L/ha

Nr maxim de tratamente: 2

Interval între tratamente min. 14 zile

Timp de pauză până la recoltare: 21 zile

Conopidă și Broccoli:

Boli Combătute: Mană, Făinare, Pătarea Albă, Alternarioză, Albumeală Cruciferelor, Putregaiul Negru, Putregaiul Alb- 1 L/ha

Volum de apă: 200-600 L/ha

Nr maxim de tratamente: 2

Interval între tratamente min. 14 zile

Timp de pauză până la recoltare: 14 zile

Morcov, Pastarnac, Pătrunjel:

Boli Combătute: Făinare, Alternarioză, Putregaiul alb- 1 L/ha

Volum de apă: 200-600 L/ha

Nr maxim de tratamente: 3

Interval între tratamente min. 14 zile

Timp de pauză până la recoltare: 14 zile

Hrean, Ridichii, Țelină: 

Boli Combătute: Mană, Făinare, Pătarea Albă, Alternarioză, Albumeală Cruciferelor, Putregaiul Negru, Putregaiul Alb- 1 L/ha

Volum de apă: 200-600 L/ha

Nr maxim de tratamente: 3

Interval între tratamente min. 14 zile

Timp de pauză până la recoltare: 14 zile

Dovlecei și Castraveți: 

Boli Combătute: Făinare, Pătarea Cafenie- 1 L/ha

Volum de apă: 500-1500 L/ha

Nr maxim de tratamente: 3

Interval între tratamente min. 10 zile

Timp de pauză până la recoltare: 3 zile

Salată: 

Boli Combătute: Pătarea neagră a frunzelor, Cercosporioza, Mâna salatei, Putregaiul alb- 1 L/ha

Volum de apă: 300-1200 L/ha

Nr maxim de tratamente: 2

Interval între tratamente min. 7 zile

Timp de pauză până la recoltare: 14 zile

Pepeni galbeni/verzi

Boli Combătute: Făinare, Pătarea Cafenie- 1 L/ha

Volum de apă: 500-1500 L/ha

Nr maxim de tratamente: 3

Interval între tratamente min. 8 zile

Timp de pauză până la recoltare: 3 zile

Ceapă semănată direct, ceapă din arpagic,ceapă verde, usturoi:

Boli Combătute: Alternarioză, Rugină, Mană,Pătarea cafenie- 1 L/ha

Volum de apă: 300-600 L/ha

Nr maxim de tratamente: 1

Interval între tratamente min. 14 zile

Timp de pauză până la recoltare: 14 zile (7 zile pentru ceapă verde)

Praz:

Boli Combătute: Alternarioză, Rugină, Mană,Pătarea cafenie- 1 L/ha

Volum de apă: 200-1000 L/ha

Nr maxim de tratamente: 2

Interval între tratamente min. 12 zile

Timp de pauză până la recoltare: 21 zile 

Căpșuni și Zmeură:

Boli Combătute: Antracnoză, Pătarea albă, Făinare- 1 L/ha

Volum de apă: 300-1200 L/ha

Nr maxim de tratamente: 2

Interval între tratamente min. 7 zile

Timp de pauză până la recoltare: 3 zile 

Mazăre: 

Boli Combătute: Mană, Făinare, Antracnoză, Pătarea albă- 1 L/ha

Volum de apă: 300-1200 L/ha

Nr maxim de tratamente: 2

Interval între tratamente min. 14 zile

Timp de pauză până la recoltare: 14 zile


Intervalul dintre tratamente se adaptatează în funcție de condițiile climatice și presiunea de infecție. La aplicarea în spații protejate, se va evita efectuarea tratamentului în condiții de temperatura și umiditate relativă extreme. (foarte ridicate).

Fișă tehnologică produs
Substanță activă 200 g/l azoxistrobin, 125 g/l difenoconazol

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie